Taylor Swift verbreekt eigen record met gloednieuw album

Karen Luiken-14 november 2021 om 07:49

Taylor Swift heeft een nieuw record te pakken met haar gloednieuwe album ‘Red’. De plaat, die vrijdag werd gelanceerd, is het meest beluisterde album van een vrouwelijke artiest in één dag.

De zangeres verbreekt daarmee haar eigen record. Voorheen was het namelijk Taylors uit 2020 afkomstige album ‘Folklore’ dat bovenaan de lijst stond. Ariana Grande staat met haar plaat ‘thank u, next’ op de derde plek.

Het nieuws wordt bekendgemaakt door Spotify. “We zullen deze dag maar al te goed onthouden”, aldus de liedjesdienst. “Op vrijdag 12 november brak Taylor Swifts album ‘Red’ het record voor het meest gestreamde album van een vrouwelijke artiest in één dag. En Taylor brak het record voor de meest gestreamde dame in de geschiedenis van Spotify.”

De plaat ‘Red’ is een vernieuwde versie van het gelijknamige album dat TayTay in 2012 uitbracht. Ze zong de muziek opnieuw in om ervoor te zorgen dat ze zelf eigenaar is van haar nummers en niet haar voormalige platenmaatschappij. Laatstgenoemde bezit namelijk de rechten van haar oudere albums, en dat wil de zangeres in de toekomst voorkomen.

Nieuwe single 'Waterval' nu overal te streamen!

Dieter Blarinckx-28 november 2021 om 10:23

Gisteren werd na een maandenlange zoektocht de 19-jarige Julia gekozen als vervangster van Klaasje Meijer. Julia zal nu haar plaatsje tussen Hanne en Marthe innemen en bewijzen dat zij dé ideale opvolgster is. Naast een spectaculaire show, kregen we ook voor het eerst de nieuwe single 'Waterval' te horen!

We hoorden al een klein stukje van het nieuwe nummer tijdens de bootcamp, toen de kandidaten op een snel tempo de tekst, zang en dans onder de knie moesten krijgen. Maar gisteren was het dan eindelijk zover: 'Waterval' werd voor de eerste keer volledig uitgevoerd door de nieuwe K3, mét Julia.

En voor wie er niet genoeg van krijgt, vanaf vandaag is die gewoon te streamen via Spotify én Apple Music. Oorwurm gegarandeerd!

Bekijk de clip hieronder:

Bilal Wahib dropt debuutalbum

Karen Luiken-26 november 2021 om 13:11

Na een heftige periode heeft Bilal Wahib vandaag zijn debuutalbum gedropt. De plaat heet ‘El Mehdi’ en is vernoemd naar zijn tweede naam.

Bilal ging een jaar geleden keihard met zijn muziekcarrière en scoorde met de nummers ‘Tigers’ en ‘501’ hit na hit. Afgelopen zomer had eigenlijk zijn zomer moeten worden. Maar daar kwam abrupt een einde aan toen hij in maart werd aangehouden nadat hij via social media een minderjarige jongen ‘voor de grap’ naar zijn geslachtsdeel vroeg. Zowel zijn acteer- als muziekcarrière kwam daardoor op een laag pitje te staan. Radiozenders zonden zijn muziek niet meer uit en ook nieuwe acteerklussen bleven achterwege.

Maar nu is Bilal dus terug. Met een debuutalbum waar zowel nieuwe nummers als oudere liedjes op terug te vinden zijn. Er staan songs op die de zanger alleen maakte, maar ook samenwerkingen met onder meer Boef, Kraantje Pappie en Big2.

Ontdek meer