Het is officieel: Britney Spears verlost van vader als bewindvoerder

Karen Luiken-13 november 2021 om 07:12

Een historisch moment voor Britney Spears en haar fans is aangebroken. De zangeres stond dertien jaar lang onder volledig toezicht van haar vader Jamie Spears, maar daar komt nú een einde aan. Ze heeft de langslepende rechtszaak over het curatorschap gewonnen.

De rechter in Los Angeles boog zich vrijdag over de zaak en heeft geconcludeerd dat Britney weer zelf financiële en medische keuzes over haar leven mag maken. Voor het eerst in dertien jaar, want dat is hoe lang haar vader zeggenschap had over haar geld, leefomstandigheden en gezondheid.

"Bij deze is het conservatorschap van Britney Jean Spears beëindigd”, aldus de rechter. Honderden fans hadden zich bij de rechtbank verzameld, waar Britney zelf overigens niet aanwezig was. Toen ze de uitspraak hoorden, klonk er luid gejuich. Fans van de zangeres zetten zich al jaren in om hun idool ‘vrij’ te krijgen.

Via Instagram bedankt Britney iedereen die er voor haar is geweest. “Ik hou zoveel van mijn fans. Ik denk dat ik de rest van de dag ga huilen. Dit is de beste dag ooit.”


Lizzo komt op tegen abortuswet en doneert een miljoen!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 16:20

De Amerikaanse zangeres Lizzo heeft zich openlijk uitgesproken over de abortuswet die afgelopen week in Amerika onder vuur lag. Ze is ontgoocheld in Amerika en heeft ook besloten een serieuze som te doneren.

Sinds vorige week werd er in de Verenigde Staten beslist dat vrouwen niet meer grondwettelijk recht hebben op een abortus. Een actie die de klok even 150 jaar terugdraait. Zo vindt ook Lizzo, die nu 500.000 dollar van haar aankomende The Special Tour zal doneren aan verschillende abortusorganisaties. De organisatie van haar tour, Live Nation, doet op haar beurt hetzelfde. Zo zal er in totaal maar liefst 1 miljoen dollar gedoneerd worden!

“Het belangrijkste is actie en luide stemmen. Organisaties als Planned Parenthood en Abortion Funds hebben geld nodig om diensten te kunnen blijven aanbieden aan mensen die het meeste worden benadeeld door dit verbod”, aldus Lizzo.

Simon Cowell wil comeback van ‘The X Factor’

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 16:17- Foto:

ITV

De Britse presentator Simon Cowell vindt dat het tijd is voor een comeback van het populaire format ‘The X Factor’. Het laatste seizoen dateert immers al van 2018.

Ruim veertien jaar lang was de talentenjacht een vaste waarde op de Britse tv, maar daar kwam in 2018 een eind aan. En naar eigen zeggen vindt Cowell dat de “tijd nu wel rijp is voor een comeback”!

Grote artiesten zoals James Arthur, Leona Lewis en Little Mix werden wereldwijd bekend door hun deelname aan de populaire show. Het is dus duidelijk dat de show ook kan zorgen voor succesvolle carrières. En als het van Cowell afhangt gaan ze op zoek naar méér talent:

“Het is het juiste moment. Het is echt heel spannend allemaal. Iedereen die erbij betrokken is, kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

Ontdek meer