Man wordt op wc gebeten door cobra, raakt penis bijna kwijt

Karen Luiken-11 november 2021 om 15:10

Kijk altijd eerst in de toiletpot voordat je erop gaat zitten. Voor je het weet zit er een slang in, word je gebeten en verlies je bijna je geslachtsdelen. Het overkwam een 47-jarige man uit Nederland in Zuid-Afrika.

De man was op vakantie toen het gebeurde. Hij moest tijdens een safari naar het toilet en ging nietsvermoedend op een wc zitten. Niet veel later voelde hij een steek in zijn ballen. Want wat bleek nou? Een zeer giftige slang die op de bodem van het toilet op zijn prooi zat te wachten, had er volgens verschillende media zijn tanden in gezet.

Het slangengif verspreidde zich in zijn geslachtsdelen, waardoor het arme slachtoffer steeds meer pijn kreeg. Omdat het dichtstbijzijnde ziekenhuis 350 kilometer verderop was, moest er een helikopter aan te pas komen om hem te vervoeren. Eenmaal daar – uren later – zagen artsen dat zijn geslachtsdelen gezwollen waren en een dieppaarse kleur hadden gekregen.

De artsen pompten hem vol met antigif en andere medicijnen, om het onmiddellijke gevaar onder controle te krijgen. De Nederlander kampte namelijk met scrotale necrose, een vleesetende ziekte die zich zeer snel verspreidt. Als dokters er niet op tijd bij waren geweest, was de penis van de man hoogstwaarschijnlijk gaan afsterven.

Inmiddels maakt het slachtoffer het goed. Zijn piemel werkt weer naar behoren en ook het gevoel in zijn geslachtsdeel is helemaal terug.

(Photo by James Wainscoat on Unsplash)

Kunstencentrum Vooruit krijgt een bijzondere naam

Sofie Verbeeck-18 mei 2022 om 09:00- Foto:

Photo by Erik Mclean on Unsplash

VIERNULVIER, dat is de nieuwe naam van het Gentse kunstencentrum. Sommigen weten misschien wel wat dat betekent. De nieuwe naam verwijst namelijk naar de 404-foutmelding die je krijgt wanneer een webpagina onbereikbaar is.

Het kunstencentrum dat vroeger De Vooruit heette, wilde van naam veranderen nadat de politieke partij SP.A zijn naam in Vooruit had veranderd. Al zal het gebouw zelf wel De Vooruit blijven heten. De nieuwe naam verwijst naar een internationale foutcode. Volgens de woordvoerder is dat omwille van de vele errors waarop ze botsten tijdens de zoektocht naar een andere naam.

Gwyneth Paltrow komt met luxeluiers met diamanten!

Dieter Blarinckx-14 mei 2022 om 08:59

Gwyneth Paltrow, de Amerikaanse actrice die vaak de headlines haalt met haar vreemde producten onder haar lifestylemerk Goop, komt met een luxeluier met edelstenen.

Dat nieuws maakte Goop zelf bekend via sociale media. De luiers in kwestie zouden gemaakt zijn van alpacawol en zouden daarnaast ook enkele duren edelstenen bevatten. Maar wie edelstenen zegt, denkt ook automatisch aan een stevig prijskaartje. Een pak van 12 luiers zou zelfs zo’n 115 euro kosten!

Gwyneth zelf zegt dat het eerder om een publiciteitsstunt gaat. “Met ‘The Diapér’ willen Goop en Gwyneth Paltrow een Amerikaanse wet in vraag stellen, die maakt dat luiers in 33 Amerikaanse staten belast worden tegen hetzelfde tarief als luxegoederen. Daardoor zijn luiers voor veel gezinnen moeilijk betaalbaar”, klinkt het.

Ontdek meer