Man wordt op wc gebeten door cobra, raakt penis bijna kwijt

Karen Luiken-11 november 2021 om 15:10

Kijk altijd eerst in de toiletpot voordat je erop gaat zitten. Voor je het weet zit er een slang in, word je gebeten en verlies je bijna je geslachtsdelen. Het overkwam een 47-jarige man uit Nederland in Zuid-Afrika.

De man was op vakantie toen het gebeurde. Hij moest tijdens een safari naar het toilet en ging nietsvermoedend op een wc zitten. Niet veel later voelde hij een steek in zijn ballen. Want wat bleek nou? Een zeer giftige slang die op de bodem van het toilet op zijn prooi zat te wachten, had er volgens verschillende media zijn tanden in gezet.

Het slangengif verspreidde zich in zijn geslachtsdelen, waardoor het arme slachtoffer steeds meer pijn kreeg. Omdat het dichtstbijzijnde ziekenhuis 350 kilometer verderop was, moest er een helikopter aan te pas komen om hem te vervoeren. Eenmaal daar – uren later – zagen artsen dat zijn geslachtsdelen gezwollen waren en een dieppaarse kleur hadden gekregen.

De artsen pompten hem vol met antigif en andere medicijnen, om het onmiddellijke gevaar onder controle te krijgen. De Nederlander kampte namelijk met scrotale necrose, een vleesetende ziekte die zich zeer snel verspreidt. Als dokters er niet op tijd bij waren geweest, was de penis van de man hoogstwaarschijnlijk gaan afsterven.

Inmiddels maakt het slachtoffer het goed. Zijn piemel werkt weer naar behoren en ook het gevoel in zijn geslachtsdeel is helemaal terug.

(Photo by James Wainscoat on Unsplash)

Dreamjob: betaald krijgen voor spelletjes spelen

Karen Luiken-29 november 2021 om 16:15

In je pyjama spelletjes spelen en daar ook nog eens betaald voor krijgen. Die droom kan binnenkort werkelijkheid worden als je wordt aangenomen door het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde John Adams. Het bedrijf is op zoek naar een spelletjestester en is bereid daar goed voor te betalen.

De officiële functietitel van de nieuwe werknemer van John Adams zou ‘Board Director’ zijn. De werkzaamheden die daarbij horen, zijn simpel. Enige wat je hoeft te doen om bijna 600 euro te kunnen verdienen, is het spelen van spelletjes zoals Scrabble of Rummikub.

“Voor degenen die een passie hebben voor alles wat met gamen te maken heeft, zijn we op zoek naar iemand die de rol van ‘Board Director’ op zich wil nemen”, zegt Simon Pilkington van John Adams volgens Tyla. “Het enige werk dat erbij komt kijken is het spelen van bordspellen en quality time thuis doorbrengen met je dierbaren.”

Klinkt dit als de ideale baan voor jou? En wil je dolgraag feedback geven over de spellen die je gaat spelen? Aanmelden kan tot 6 december via deze site.

(Photo by Clarissa Watson on Unsplash)

Dit is waarom je zo raar droomt na een avondje drinken

Karen Luiken-28 november 2021 om 11:43

Droom jij ook zo raar als je een avondje stevig hebt gedronken? Je bent zeker niet de enige. Talloze mensen hebben bizarre dromen na het nuttigen van veel alcohol en daar is een reden voor.

Hoewel de kans groot is dat je sneller in slaap valt als je dronken bent, is het ook zeer waarschijnlijk dat je dromen nogal vreemd zijn. Experts van het matrassenbedrijf Otty zeggen daar volgens The Sun het volgende voer: “Als je naar bed gaat na een nacht veel drinken, is de kwaliteit van je slaap slechter. Het alcoholgehalte in je lichaam daalt zodra je stopt met het consumeren van alcohol, waardoor je in een oppervlakkige slaaptoestand terechtkomt en de hele nacht door regelmatig wakker wordt.”

Dat regelmatig wakker worden heeft dan weer als gevolg dat je gedetailleerdere herinneringen overhoudt aan de dromen die je hebt. Sterker nog: de alcohol verstoort je slaapcyclus en daarmee dus ook de REM-slaap, de slaapfase waarin je droomt. Je kunt daardoor het gevoel krijgen dat je half wakker bent en half slaapt.

“De alcohol in je lichaam, vermengd met de staat van onzekerheid, laat je vaak levendige en door nachtmerries gevoede dromen ervaren”, vervolgt Otty. “Je lijf probeert zoveel mogelijk informatie te verzamelen uit zijn omgeving, die na een avondje drinken niet meer zo zwart-wit is. Als je een emotionele drinker bent, kunnen deze gedachten en emoties zich manifesteren in de inhoud van je dromen.”

(Photo by Michael Discenza on Unsplash)

Ontdek meer