Disney: geen garantie dat nieuwe films alleen in bios verschijnen

Karen Luiken-11 november 2021 om 07:14

Disney komt terug op een eerder besluit. Hoewel het bedrijf twee maanden geleden nog besloot dat nieuwe films de rest van het jaar alleen nog maar op het witte doek een première zouden krijgen, zegt CEO Bob Chapek nu dat ze die garantie tóch niet kunnen geven.

De topman achter Walt Disney laat volgens The Hollywood Reporter weten dat ‘flexibiliteit’ van groot belang blijft bij het uitbrengen van nieuwe speelfilms in 2021. “We houden vast aan ons plan van flexibiliteit, omdat we nog steeds niet zeker weten hoe de markt zal reageren”, aldus Bob Chapek. “We doen wat het beste is voor onze aandeelhouders. We kondigen films niet ver van tevoren aan, omdat we weten dat tijden kunnen veranderen.”

De CEO denkt sowieso dat het gedrag van consumenten, met of zonder corona, zal blijven veranderen. Tegelijkertijd benadrukt hij dat het uitbrengen van een film in een bioscoop belangrijk is, zeker als het om nieuwe franchises gaat.

Bevestigd: Scar uit ‘The Lion King’ was homo

Dieter Blarinckx-25 november 2021 om 08:06

Jeremy Irons, de acteur die in 1994 de stem van Scar insprak voor de animatiefilm ‘The Lion King’, heeft in een interview met Qeerty bevestigd wat fans al jarenlang doorhadden: personage Scar was wel degelijk homo.

“Toen ik Scar insprak, kwam het nooit in mij op dat hij mogelijk gay zou zijn. Maar er is geen twijfel over mogelijk dat Scar een gay is die niet uit de kast durft te komen en daar doodongelukkig van wordt. Het verhaal was heel anders gelopen als hij dat wel had gedaan. Dan was hij vermoedelijk ergens met een leuke partner gelukkig geworden en was hij helemaal vergeten de monarchie over te nemen, zoals hij nu wel doet.”

Disney zelf heeft die roddel nooit bevestigd en heeft nu ook nog niet gereageerd op het interview van Irons.

Wat denk jij?

Kerstcadeautje: 'The Notebook' komt naar Netflix

Karen Luiken-24 november 2021 om 13:19

November en december zijn geweldige maanden voor Netflix-gebruikers. In die periode dropt de streamingsdienst behoorlijk wat nieuwe kerstfilms. Dat komt goed uit, want met dit grijze weer doen we niets liever dan filmmarathons houden. Een activiteit die zeer binnenkort overigens een stuk leuker wordt dankzij de komst van een klassieker. Netflix voegt ‘The Notebook’ (opnieuw) toe aan het aanbod!

In ‘The Notebook’ wordt de 17-jarige Allie Hamilton gevolgd. Ze brengt haar zomer door in Seabrook en komt daar in contact met de charmante Noah Calhoun. Terwijl hij op slag verliefd wordt op haar, moet zij in eerste instantie niets van hem hebben. Maar hoe meer moeite hij voor haar doet, hoe meer ze voor hem begint te vallen. Samen beleven ze een zomer vol passie, liefde en hartstocht. En dat neemt de nodige problemen met zich mee.

Weet jij al lang hoe dit verhaal afloopt? Ja, waarschijnlijk wel. Maakt dat het minder leuk? Zeker niet! ‘The Notebook’ verschijnt op 1 december op Netflix.

Ontdek meer