Dour komt met XXL-editie: week lang feesten!

Karen Luiken-10 november 2021 om 13:09

De herfst is halverwege en de winter moet nog aanbreken, maar dat weerhoudt ons er niet van nu al reikhalzend uit te kijken naar de zomer. Reden? Dour keert terug met een XXL-editie en de voorlopige line-up is nu al fantastisch!

Dour wordt komend jaar gehouden van woensdag 13 tot zondag 17 juli. Is dat niet lang genoeg voor jou? Dan hebben we goed nieuws. Nog voor het officiële evenement van start gaat, vindt namelijk Dour CampFest plaats.

Het wordt gezien als een driedaagse voorbereiding op de start van Dour Festival en geeft diehard feestliefhebbers de kans om rustig op te starten voor ze zich onderdompelen in een wereld met 8 podia en 250 artiesten. De toegang tot Dour CampFest is gratis voor iedereen die een kaartje van vijf dagen voor Dour Festival koopt. Oftewel: je krijgt een week lang feest voor de prijs van een midweek. Win-win!

Goed, even terug naar die 8 podia en 250 artiesten. Want ook dat is natuurlijk een vermelding waard. Hoewel de complete line-up nog even op zich laat wachten, heeft de festivalorganisatie fans wel vast een opwarmertje gegeven.

Zo weten we inmiddels dat Angèle, Amelie Lens en Flume dit jaar op het affiche prijken. Net als Avalon Emerson, ascendant vierge, black midi, The Blessed Madonna, FLOHIO, Folamour, GoldLink, Honey Dijon, Josman, Joy Orbison, Nubya Garcia, OBOY, Oklou, Princess Nokia, Reinier Zonneveld, Sherelle, Sleaford Mods en Sven Väth. De rest wordt later bekendgemaakt.

(Photo by Danny Howe on Unsplash)

Dua Lipa en Arctic Monkeys: Sziget lost eerste namen

Karen Luiken-23 november 2021 om 16:55

We hebben nu al veertig hele goede redenen waarom je komend jaar naar Sziget zou moeten. Reden nummer één: Dua Lipa. Reden nummer twee: Arctic Monkeys. De organisatie van het festival heeft de eerste namen van de line-up bekendgemaakt en die laten ons nu al reikhalzend uitkijken naar de zomer!

Het Hongaarse festival verwelkomt van 10 tot 15 augustus weer honderden artiesten op de verschillende podia van het evenement. Veertig daarvan zijn alvast bekendgemaakt. De drie headliners zijn Dua Lipa, Arctic Monkeys en Kings of Leon. Maar ook de Lewis Capaldi, Alan Walker, Bastille, Stromae en Yung Lean zullen een optreden verzorgen. Net als onder anderen Ronnie Flex, Black Honey, Inhaler, Jade Bird, Jon Hopkins, Jungle, Little Simz, Sigrid Slowthai, Viagra Boys en Woodkid.

In tegenstelling tot voorgaande edities duurt Sziget dit keer geen zeven dagen maar zes. Wil je alle dagen aanwezig zijn? Dan betaal je 290 euro voor een ticket. Een kaartje dat drie dagen toegang geeft kost 195 euro. Kopen kan hier.

(Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash)

Tyler, the Creator komt naar België!

Samuel Wornoo-16 november 2021 om 16:37

Groot nieuws uit de festivalwereld. Les Ardentes, dat van 7-10 juli plaatsvindt, maakte vandaag bekend dat niemand minder dan Tyler, the Creator op 8 juli headliner is. EPIC!

Het festival maakte eerder al bekend dat grote namen zoals Stromae en Damso present tekenden. En met grammy-winnaar Tyler, the Creator wordt het dus een editie om niet te missen! Tickets en info vind je hier.

Ontdek meer