Pokémon viert jubileum met kristallen Pikachu van 23.000 euro

Karen Luiken-10 november 2021 om 04:31

Pokémon is jarig! De razendpopulaire franchise onder jongeren en volwassenen bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden. Hoe? Met een peperdure Pikachu natuurlijk.

The Pokémon Company heeft voor het bijzondere jubileum de handen ineen geslagen met het luxemerk Baccarat. Samen komen ze met een speciale collectie, die bestaat uit een aantal verzamelitems voor de allergrootste fans. Fans die overigens over een flink zakcentje moeten beschikken. De prijzen van de producten zijn namelijk niet mis.

De grote klapper uit de collectie is een ruim 8 kilo wegende kristallen Pikachu die te koop is voor 19.500 pond. Omgerekend is dat bijna 23.000 euro. Er worden er in het totaal 25 van verkocht, dus wie interesse heeft, moet snel (en rijk) zijn.

Voor liefhebbers met een iets minder dikke portemonnee zijn er ook nog een Pikachubeeldje van 950 gram (400 euro) en een pokébal van 550 gram (360 euro).

Kunstencentrum Vooruit krijgt een bijzondere naam

Sofie Verbeeck-18 mei 2022 om 09:00- Foto:

Photo by Erik Mclean on Unsplash

VIERNULVIER, dat is de nieuwe naam van het Gentse kunstencentrum. Sommigen weten misschien wel wat dat betekent. De nieuwe naam verwijst namelijk naar de 404-foutmelding die je krijgt wanneer een webpagina onbereikbaar is.

Het kunstencentrum dat vroeger De Vooruit heette, wilde van naam veranderen nadat de politieke partij SP.A zijn naam in Vooruit had veranderd. Al zal het gebouw zelf wel De Vooruit blijven heten. De nieuwe naam verwijst naar een internationale foutcode. Volgens de woordvoerder is dat omwille van de vele errors waarop ze botsten tijdens de zoektocht naar een andere naam.

Gwyneth Paltrow komt met luxeluiers met diamanten!

Dieter Blarinckx-14 mei 2022 om 08:59

Gwyneth Paltrow, de Amerikaanse actrice die vaak de headlines haalt met haar vreemde producten onder haar lifestylemerk Goop, komt met een luxeluier met edelstenen.

Dat nieuws maakte Goop zelf bekend via sociale media. De luiers in kwestie zouden gemaakt zijn van alpacawol en zouden daarnaast ook enkele duren edelstenen bevatten. Maar wie edelstenen zegt, denkt ook automatisch aan een stevig prijskaartje. Een pak van 12 luiers zou zelfs zo’n 115 euro kosten!

Gwyneth zelf zegt dat het eerder om een publiciteitsstunt gaat. “Met ‘The Diapér’ willen Goop en Gwyneth Paltrow een Amerikaanse wet in vraag stellen, die maakt dat luiers in 33 Amerikaanse staten belast worden tegen hetzelfde tarief als luxegoederen. Daardoor zijn luiers voor veel gezinnen moeilijk betaalbaar”, klinkt het.

Ontdek meer