Travis Scott gaat begrafeniskosten van Astroworld-slachtoffers betalen

Karen Luiken-09 november 2021 om 06:22

Travis Scott gaat alle begrafeniskosten dekken van de acht slachtoffers die afgelopen vrijdag om het leven kwamen tijdens Astroworld in Houston, het festival dat de rapper organiseerde. Dat blijkt uit een verklaring die een vertegenwoordiger van de artiest naar buiten heeft gebracht.

Eerder werd al bekend dat Travis Scott alle festivalbezoekers die aanwezig waren op het evenement, hun geld terug betaalt. Maar de rapper wil meer doen en heeft daarom besloten alle kosten voor de aanstaande begrafenissen op zich te nemen. Ook wil hij samen met de organisatie BetterHelp gratis hulp aanbieden aan iedereen die door het drama getroffen is.

“Travis blijft actief in gesprek met de stad Houston, wetshandhavers en eerstehulpverleners om op een respectvolle en gepaste wijze contact te leggen met de families van betrokkenen”, zo luidt de verklaring. “Dit zijn de eerste van de vele stappen die Travis van plan is te nemen als onderdeel van zijn persoonlijke gelofte om de getroffenen te helpen tijdens hun rouw- en herstelproces.”

(foto: Reuters)

Airbnb gaat feestjes permanent verbieden

Karen Luiken-29 juni 2022 om 11:35- Foto:

Photo by Andrea Davis on Unsplash

Het is niet langer toegestaan om feestjes te organiseren in locaties van Airbnb. Veel hosts die hun woning via de app verhuren stonden dat al niet toe, maar nu heeft platform zelf ook een verbod in gesteld.

Veel mensen gebruikten huurwoningen van Airbnb tijdens de coronapandemie voor het organiseren van feestjes, aangezien restaurants en discotheken lange tijd de deuren moesten sluiten. Airbnb besloot toen al een stop op feestjes te zetten, maar maakt daar nu dus een permanente beslissing van.

“In de loop van tijd werd het feestverbod veel meer dan een maatregel voor de volksgezondheid”, zegt Airbnb. “Het ontwikkelde zich tot een fundamenteel gemeenschapsbeleid om onze gastheren en hun buren te ondersteunen.”

Toen het feestverbod tijdens de coronapandemie werd ingesteld, mochten er maximaal zestien personen in een Airbnb-locatie verblijven. Dat limiet is nu opgeheven.

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Ontdek meer