Fate: The Winx Saga keert terug voor een tweede seizoen op Netflix

Bloom
Entertainment
TV / streaming
18-02-2021 20:17
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Magisch nieuws voor liefhebbers van de Netflix-serie Fate: The Winx Saga! Netflix heeft namelijk aangekondigd dat een tweede seizoen officieel in de maak is. Beter nog: de opnames ervan gaan later dit jaar al van start!

Fate: The Winx Saga is een coming-of-age live action-remake die is gebaseerd op de populaire animatieserie Winx Club en volgt de avonturen van de vijf feeën Bloom, Stella, Aisha, Terra en Musa die op de magische kostschool Alfea hun krachten leren ontwikkelen. Het eerste seizoen van de reeks verscheen vorige maand op Netflix en bleek (ongeacht de kritiek die het kreeg vanwege het witwassen van de acteurs) een enorm groot succes. Dat succes heeft er nu voor gezorgd dat de serie een tweede seizoen krijgt.

"In de eerste 6 afleveringen zagen we nog maar een glimp van deze ongelooflijk rijke wereld en de krachtige feeën die er wonen", vertelt showrunner Brian Young aan Deadline. "Terwijl het verhaal van Bloom zich verder blijft ontwikkelen, kan ik niet wachten om kijkers meer te laten zien over Aisha, Stella, Terra en Musa." Ook hint hij naar mogelijke nieuwe gezichten: "Je weet maar nooit wie er volgend semester in de magische schoolbanken van Alfea verschijnt...". Hmmm, geheimzinnig!

Het tweede seizoen van Fate: The Winx Saga wordt later dit jaar opgenomen in Ierland. In tegenstelling tot het eerste seizoen dat 6 afleveringen telde, zal seizoen 2 uit acht afleveringen bestaan. Dat zijn maar liefst 2 afleveringen extra! Het nieuwe seizoen zal naar verwachting in de loop van 2022 te zien zijn op de streamingdienst.