Fallout 76-spelers kopen al het toiletpapier in de game

Fallout 76 Toilet Paper Crisis
Technology
Games
20-03-2020 19:44
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Met de halve wereld momenteel in 'lockdown' vanwege de uitbraak van het COVID-19 virus, zijn mensen flink aan het hamsteren geslagen uit vrees dat ze niet genoeg voedsel of wc-papier meer zouden hebben om hun kont mee af te vegen na het schijten. Het toiletpapier-fenomeen speelt zich niet alleen af in de echte wereld, maar ook in de online gamewereld van Fallout 76 is er een stormloop op toiletpapier gaande.

In Fallout 76 kunnen spelers al hun crafting materials die ze in de gamewereld vinden te koop aanbieden. Toiletpapier, dat bijna geen waarde heeft in het spel, wordt momenteel verkocht aan woekerprijzen. En spelers hebben er verrassend genoeg ook veel voor over om zich eigenaar van een rolletje toiletpapier te kunnen noemen.

Eén speler op Reddit beweert zelfs een rol toiletpapier te hebben verkocht ter waarde van 20.000 bottle caps. Bottle caps is de in-game currency die in Fallout-games wordt gebruikt. Een andere speler is dan weer zo blij met zijn toiletpapier dat hij de rollen als trofeeën heeft bewaard in een glazen kast.

Ondanks dat iedereen het lijkt te doen, is het in de echte wereld niet nodig om te hamsteren. En al zeker geen toiletpapier. Die is er namelijk nog meer dan genoeg in voorraad.

(Beeld: Twitter)