Fall Guys-update voegt eindelijk langverwachte feature toe

Fall Guys Update 4 5
Technology
Games
13-05-2021 15:36
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Een nieuwe update voor Fall Guys: Ultimate Knockout is uitgekomen die een heleboel nieuwigheden toevoegt aan de game. Zo kunnen spelers eindelijk samenspelen met vrienden op andere platformen en kunnen ze zelfs eigen toernooien organiseren dankzij custom lobbies. Benieuwd wat update 4.5 nog meer in petto heeft? We zetten alle highlights voor je op een rij!

Nieuwe rondes

De midseason-update voor seizoen 4 zou natuurlijk niet compleet zijn zonder nieuwe rondes. Ditmaal kunnen spelers twee gloednieuwe levels ontdekken: Slimescraper en Button Bashers. Slimescraper is een spirituele opvolger van Slime Climb waarbij spelers wederom het stijgende slijm proberen voor te blijven en de finish moeten halen. Alleen dit keer veel uitdagender.

Button Bashers is een 1v1-spel waarbij je het moet opnemen tegen één andere speler in een kleine arena met knoppen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren door als eerste alle lichtgevende knoppen in te drukken. Spelers kunnen gebruikmaken van windblazers en anti-zwaartekrachtvelden om sneller hun doel te bereiken. De speler met de hoogste score gaat door naar de volgende ronde.

Cross-Platform Matchmaking

Gamers op PlayStation 4 en pc kunnen eindelijk met elkaar samenspelen dankzij cross-platform matchmaking! (Opgelet: voicechat voor cross-play is momenteel nog niet ondersteund). Wil je toch liever met gamers van je eigen platform samenspelen? Dan kun je cross-play alsnog uitzetten via de in-game opties.

Custom Lobbies

Beans kunnen vanaf nu ook hun eigen (privé-)show creëren en bepalen wie aan hun show deelneemt door een unieke code te delen. Om een eigen show te creëeren, navigeer je op het startscherm naar 'Show Selector'. Vervolgens selecteer je 'Custom Shows' om een lobby te creëeren. Nu hoef je enkel nog een type show (bvb. Fall Ball Cup of Hard Mode) te selecteren en klaar is kees! Ben je een streamer met veel volgers of wil je gewoonweg een toernooi organiseren met je klasgenoten? Dan is Custom Lobbies de feature die jij zoekt.

Fall Guys: Ultimate Knockout is nu beschikbaar op PlayStation 4 en pc, en komt op een later moment ook naar Xbox en Switch-consoles.