Fall Guys is zojuist nog meer chaotischer geworden (and we love it)

Fall Guys Big Yeetus Update
Technology
Games
15-09-2020 20:01
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Heb jij voor elke ronde in Fall Guys een geheime strategie gevonden die je vlekkeloos over de finishlijn brengt? Zeg dan maar dag tegen die strategie. In afwachting van het tweede seizoen dat volgende maand van start gaat, heeft de ontwikkelaar een tussentijdse update uitgerold die voor flink wat meer opschudding zorgt in de - nu al - knotsgekke en chaotische game (Oh, boy!)

Spelers krijgen vanaf nu niet meer altijd dezelfde parcours voorgeschoteld, maar kunnen nu ook op 'variaties van bestaande levels' stuitten. Dit houdt in dat ze nu ook random obstakels kunnen tegenkomen zoals een gigantische roterende hamer (die door de ontwikkelaar de Big Yeetus wordt genoemd), heen-en-weer slingerende ballen en fruitkanonnen op plekken waar ze die het minst verwachten. Volgens ontwikkelaar Mediatonic moet het toevoegen van deze 'verrassingselementen' ervoor zorgen dat bestaande levels steeds fris blijven aanvoelen.

Voorts is er ook goed nieuws voor pc-spelers die zich ergeren aan valsspelers. Met deze update wordt namelijk eindelijk ook hetzelfde anti-cheat systeem toegevoegd dat wordt gebruikt in andere populaire battle royal games zoals Fortnite. Hierdoor zou het aantal cheaters sterk moeten worden teruggedrongen. Yess!

Mediatonic is momenteel volop bezig met het creëeren van nieuwe content voor het tweede seizoen van Fall Guys dat helemaal in het teken zal staan van de Middeleeuwen.