Fall Guys is de meest gedownloade PlayStation Plus-game aller tijden

Fall Guys
Technology
Games
26-08-2020 16:22
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Fall Guys, de nieuwe battle royal party game van ontwikkelaar Mediatonic, is in minder dan een maand tijd zo enorm populair geworden dat het wereldwijd de meest gedownloade PlayStation Plus game ooit is. Dat maakte PlayStation vandaag zelf bekend op Twitter.

In Fall Guys is het de bedoeling dat 60 spelers tegen elkaar strijden door het spelen van een reeks opeenvolgende minigames waarbij er elke ronde deelnemers afvallen totdat er uiteindelijk 1 winnaar overblijft. De game, die gelanceerd werd op 4 augustus, is momenteel enkel beschikbaar op de PlayStation 4 (je kan hem nog t.e.m. 31 augustus gratis downloaden via PlayStation Plus) en PC, maar is op enkele weken tijd al uitgegroeid tot een ongekend megasucces.

Ondanks het statement dat Fall Guys de meest gedownloade PS Plus game is, heeft PlayStation geen exact cijfer genoemd. Als we echter gaan spieken bij Gamestat, een website gespecialiseerd in het bijhouden van spelersaantallen op de PS4, dan zou de game al ruim zo'n 20 miljoen keer zijn gedownload.

Straf!