2018 Neus Hond
News
Viral

Facebook verwijdert foto van puppy die lijkt op een... penis

16-05-2018 12:58
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Zet je een naaktfoto op Facebook, dan kun je verwachten dat ‘ie binnen no time verwijderd wordt. Zet je een foto van je puppy op Facebook, dan bestaat er een kans dat er hetzelfde gebeurt. Althans, dat is als je Dominic Ibaos heet. Hij deelde een schattig kiekje van zijn pasgeboren hondje, maar werd al snel onaangenaam verrast toen zijn plaatje van FB verdween.

Er is een reden voor waarom Facebook het schattige diertje van het social media-kanaal haalde. De hond (een naakthond) lijkt namelijk sprekend op een… penis. Volgens FB was er sprake van porno. En ja, dat is verboden op het medium.

Baasje Dominic snapt er helemaal niks van. “Ik kreeg een melding dat mijn foto verwijderd werd, een paar minuten nadat ik ‘m geplaatst had”, vertelt de 16-jarige tegen Daily Mail. “Ik had toen nog helemaal niet door dat de hond op een penis leek. Het enige wat ik zag was een onschuldige puppy. Het maakte me in eerste instantie heel boos, maar ik voel me inmiddels wel wat beter omdat veel mensen erom kunnen lachen.”