Facebook lanceert stille modus

2020 Facebook Like
Technology
Apps
12-04-2020 09:54
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Pushmeldingen op de app van Facebook kunnen dankzij een nieuwe functie worden gedempt. Het social media-platform komt met een stille modus. Dat meldt The Verge.

Je kunt de stille modus handmatig of via een vast schema instellen. Wil jij dat de functie alleen op doordeweekse dagen tijdens schooluren actief is? Dan kun je dat met een paar drukken op de knop aangeven.

Facebookers die gebruikmaken van de quiet mode, krijgen geen vrijwel geen pushnotificaties meer. Sommige meldingen zoals privacyupdates worden vrijgesteld van de nieuwe modus. Die zullen dus nog wel worden verzonden.

“Aangezien we ons allemaal aanpassen aan nieuwe routines en thuis blijven, kan het nuttig zijn om grenzen te stellen aan hoe je jouw tijd online doorbrengt”, aldus Facebook in een informatiebericht. “Of het nu is om je te helpen je te concentreren op je familie en vrienden, te slapen zonder afleiding of te beheren hoe je tijd thuis doorbrengt, we hebben tools die je kunnen helpen de juiste balans te vinden voor hoe je Facebook gebruikt.”