2018 Ex On The Beach Jamecia
Entertainment
Celebs

‘Ex On The Beach’-ster Jamecia ernstig ziek

13-06-2018 14:18
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Op televisie zie je er niks van, maar ‘Ex On The Beach: Double Dutch’-ster Jamecia is ernstig ziek. De kans bestaat dat ze over twee jaar in een rolstoel zit. In een interview met TV Familie vertelt ze haar pijnlijke verhaal.

“Twee jaar geleden kreeg ik een onaangename druk boven mijn linkeroog”, aldus de Gentse schone. “Ik stond er eerst niet echt bij stil, het zou wel overgaan. Maar toen mijn zicht wazig begon te worden en ik strepen begon te zien, besefte ik dat dit niet normaal was.”

Jamecia ging naar de dokter, waar ze in eerste instantie dachten dat ze een netvliesontsteking had. Dat bleek niet zo te zijn. “Toen de oogarts ook niets abnormaals aan mijn oog zag, moest het wel iets inwendigs zijn. Ik ben met een spoedopname in het ziekenhuis terechtgekomen. De neuroloog kwam met vreselijk nieuws: multiple sclerose.”

“Ik kreeg zware medicatie, waardoor ik heel wat kilo’s afviel. Voor mijn figuur was dat leuk. Maar voor mijn borsten was ’t een ramp. Ik had een mooie D-cup. Daar bleef na zes maanden niks van over. Dat moest gecorrigeerd worden, anders zou ik pas vreselijk onzeker en ongelukkig zijn geworden. Ik wilde ook niet dat MS mijn héle leven zou bepalen, tot mijn uiterlijk toe.”

Ondanks alle negativiteit, blijft Jamecia positief. Ze wil alles uit het leven halen zolang dat nog kan. Kinderen wil ze niet vanwege haar ziekte. Een vriend met een kinderwens ook niet. “Ik ben dol op kinderen, maar ik zou het heel egoïstisch vinden om er zelf te willen. Ik weet niet hoelang en hoe goed ik voor ze zou kunnen zorgen.”