Evanna Lynch niet meer zo enthousiast over ‘Harry Potter’

2020 Lunalovegood
Entertainment
Movies
23-06-2020 18:14
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

De Ierse actrice Evanna Lynch werd wereldberoemd door haar rol als Luna Lovegood in de 'Harry Potter'-films. Een rol waar ze al jaren van droomde, maar waar ze nu met gemende gevoelens op terugkijkt. Ze had immers gedacht dat ze na de 'Harry Potter'-films van de ene in de andere klus terecht zou komen, maar helaas was dat niet het geval.

“Ik dacht dat ik voor de rest van mijn leven hoog en droog zat, maar dat heb ik overschat. Ik dacht niet dat het zó moeilijk zou zijn om als actrice de kost te verdienen. Ik doe tegenwoordig vooral theater. Fans reageren ook altijd verrast, wanneer ik hen zie op conventies of na shows. Dan vragen ze me waarom ik geen blockbusters aan het draaien ben. Tja, inderdaad, waarom niet? Deels omdat ik verschillende jobs heb afgewezen, want ik had er gewoon geen zin in. Mensen hebben er geen idee van hoe slopend en veeleisend de filmindustrie is.”

“Ik was een superfan van de boekenreeks, en van de eerste films. Het is erg raar om iemand te zijn die Daniel Radcliffe stalkte, en om daarna opeens fanmail te krijgen van dezelfde mensen. Mijn conclusie is eigenlijk dat die hele fancultuur gewoon ongezond is. Toen ik voor het eerst op de set stond en Daniel, Rupert en Emma ontmoette, wist ik alles over hen: de namen van hun huisdieren, hun verjaardag, hun interesses... Ik realiseerde me dat ik niet wist wie ík was. Toen ze mij vroegen wat mij interesseerde, kon ik niets zeggen, want de waarheid was: wel, jullie. Ik wil niet dat mensen datzelfde soort obsessie gaan ontwikkelen rond mij. Ik vind het dus niet erg om wat afstand te nemen van die wereld.”