2018 Monopoly Valsspelen
Technology
Games

Er komt een Monopoly-variant voor valsspelers

31-01-2018 15:04
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Spelletjesfabrikant Hasbro komt met een heel speciale variant van het wereldberoemde spel Monopoly. Namelijk een Cheaters Edition, speciaal voor alle valsspelers onder ons.

Bij het spel is het de bedoeling dat je vals speelt, zonder dat je erop aan wordt gekeken. Het is dus eigenlijk gewoon verplicht om streken uit te halen die je normaal gesproken niet mag uithalen bij een spel.

Reden dat deze game op de markt komt? Heel simpel: volgens een studie is gebleken dat bijna de helft van alle Monopoly-spelers regelmatig valsspeelt. “Dus voor 2018 hebben we besloten dat het tijd wordt om fans te geven waar ze blijkbaar altijd al naar verlangen: een Monopoly-spel dat valsspelen eigenlijk aanmoedigt”, aldus Jonathan Berkowitz volgens Metronieuws.

Het spel werkt in principe als het normale spel. Groot verschil is dat je vakjes over mag slaan waar je niet op terecht wil komen. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je ‘huur’ moet betalen aan je tegenspeler. Verder mag je extra bankbiljetten stelen (maar let op: niemand mag dit doorhebben) en zijn er zogenoemde ‘cheat cards’. Een valsspeler komt alleen weg met zijn/haar daden als een ander het niet opmerkt. Je moet dus héél stiekem cheaten, anders heeft het geen nut. Word je wel gepakt? Dan zorgt dat voor grote gevolgen.