2017 Game Of Thrones
Technology
Games

Er komt een 'Game Of Thrones'-versie van Kolonisten van Catan

19-01-2018 15:37
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Breng het populairste bordspel van Europa samen met de populairste serie van de wereld. Wat krijg je dan? Juist: het beste van twee werelden. Er komt een ‘Game Of Thrones’-versie van het spel Kolonisten van Catan. Hoe-vet-is-dat?!

Het spel krijgt de naam ‘Game Of Thrones Catan: Broederschap van de Watchers’ en is gebaseerd op het klassieke spel van Kolonisten van Catan. Er zitten echter wel wat andere elementen in. Zo bestaat het speelbord uit de wereld van Westeros en worden de spelers ‘broeders van de Night’s Watch’ genoemd.

In het spel is het de bedoeling dat de spelers, net als in de serie, de muur beschermen tegen invallende Wildlings. Op de website van 999 Games valt de volgende uitleg te lezen: ‘In dit spel levert elk gebied in de Gift een van de vijf middelen: hout, baksteen, wol, graan en erts. De kale ijsvelden produceren echter niets. Spelers nemen de rol van Broeders van de nachtwacht op zich en gebruiken deze middelen om hun greep op het noorden te versterken door wegen, dorpen en burchten te bouwen. Verder kunnen ze wachters voor hun patrouille werven of ontwikkelingskaarten kopen. Elk van deze acties brengt spelers meer macht en erkenning door het toekennen van overwinningspunten. De eerste speler die tien overwinningspunten behaalt, wint het spel en wordt de nieuwe Lord Commander van de Nachtwacht!’

Verwacht wordt dat het spel in het voorjaar in de winkels ligt.