En daarom moet je dus altijd zonnebrand gebruiken bij het zonnen

2019 Zonnen Burns
News
Bizarre
10-06-2019 10:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Als je onder de zonnebank gaat of gaat bakken op het strand, smeer je dan altijd - ALTIJD - in met een beschermde crème. De 21-jarige Bethany Mason deed dat niet en kreeg een extreme reactie op de zon. Haar gezicht zwol zo erg op, dat ze niets meer kon zien.

Bethany was op vakantie in Turkije en besloot daar wortelolie te gebruiken in de hoop een mooi kleurtje te ontwikkelen. Het product gevatte geen SPF, de stof die je beschermt tegen de zon. Volgens Metro UK reageerde haar huid daar ontzettend slecht op en kreeg ze een zonvergiftiging. Die kan optreden als je te lang zonder bescherming wordt blootgesteld aan de UV-stralen van de zon.

Het gevolg: flinke zwellingen in het gezicht van Bethany. “Ik leek een beetje op Quasimodo”, vertelt ze. “Of op die creep uit de film ‘Wrong Turn’. Het zag er niet echt uit. Mijn ogen konden niet meer open. Ik zag er niet uit als een persoon.”

Bethany kreeg injecties en tabletten om de zwelling te behandelen. Het duurde drie dagen voordat ze er weer normaal uitzag. Ze moest de rest van haar vakantie uit de zon blijven.