Electronic Arts is niet langer de enige producent van Star Wars-games

Star Wars
Technology
Games
13-01-2021 18:29
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Het ziet er naar uit dat Lucasfilm vroeger dan verwacht andere ontwikkelaars de kans wil geven om Star Wars-games te maken. Lucasfilm Games heeft zojuist aangekondigd dat het een nieuwe samenwerking is begonnen met de Franse spellenmaker Ubisoft voor de creatie van een nieuwe Star Wars-game, ondanks dat het bedrijf eigenlijk nog een exclusiviteitsovereenkomst heeft lopen met Electronic Arts tot en met 2023.

Die deal lijkt nu vroegtijdig stopgezet, want EA is niet langer meer de enige producent van Star Wars-games, zo blijkt. Ook Ubisoft krijgt een kans om een eigen Star Wars-game te ontwikkelen via hun studio Massive Entertainment. Het project staat nog in kinderschoenen, maar Ubisoft was wel zo vriendelijk om alvast een tipje van de sluier op te lichten: zo zal hun eerste Star Wars-game een verhaalgedreven openwereld-game gaan worden. Iets waar Star Wars-fans al jaren van dromen.

EA en Star Wars in de toekomst

Het stopzetten van de exclusiviteits-deal met EA wil echter niet zeggen dat Electronic Arts nooit meer een Star Wars-game zal maken. Lucasfilm blijft ook in de toekomst gewoon met de ontwikkelaar samenwerken, maar heeft besloten om de deuren wagenwijd open te zetten zodat ook andere studio's de kans krijgen om met hun populaire IP aan de slag te gaan. "EA blijft een strategisch belangrijke partner voor ons nu en in de toekomst. Maar we voelden dat er ruimte was voor meer", aldus Disney-topman Sean Shoptaw.

In de acht jaar dat EA exclusief Star Wars-games mocht maken, bracht de ontwikkelaar vier titels uit waaronder 3 multiplayer games (Battlefront I-II en Squadrons) en een enkele singleplayer game (Jedi: Fallen Order).

OTHER ARTICLES