Twee jaar later: 'Elden Ring' krijgt eindelijk nieuwe trailer én releasedatum!

Elden Ring Keyart
Technology
Games
11-06-2021 19:46
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Fans van de Japanse game ontwikkelaar FromSoftware hebben erg veel geduld moeten hebben, maar worden nu eindelijk uit hun lijden verlost: na twee jaar complete stilte hebben Bandai Namco Entertainment en FromSoftware eindelijk de eerste in-game beelden van Elden Ring getoond. Als kers op de taart werd ook de releasedatum van de game onthuld: vanaf 21 januari 2022 ligt Elden Ring officieel in de winkelrekken.

Elden Ring is het nieuwe aankomende actie-rollenspel van Hidetaka Miyazaki en fantasy-schrijver George R.R. Martin (bekend van de Game of Thrones-boeken) en speelt zich af in een duistere en verbrijzelde wereld genaamd de Lands Between dat geregeerd wordt door een zekere Queen Marika the Eternal. In de Lands Between heerst echter een conflict door het verbrijzelen van de Elden Ring, een mysterieuze krachtbron die de Erdtree (de reusachtige gloeiende boom in de trailer) beschermt. Er zit dus niets anders op dan de gebroken scherven weer aan elkaar te lijmen.

Elden Ring is de grootste en meest ambitieuze game van FromSoftware tot op heden en combineert zowat alles wat fans in vorige souls-games zo geweldig vonden. Denk maar aan de epische baasgevechten en de vele wapens en armor die spelers in de game kunnen vinden.

Check hieronder de nieuwe trailer voor Elden Ring, gevolgd door een handvol prachtige screenshots: