Eindelijk: WhatsApp heeft een Dark Mode!

2019 Whatsapp
Technology
Apps
22-01-2020 14:20
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Instagram, Facebook Messenger en Twitter. Allemaal apps waarbij je de donkere modus kan inschakelen. Een van de weinigen die nog achterbleef, was WhatsApp. Tot nu, want de testversie wordt eindelijk uitgerold bij Android-gebruikers!

Volgens WABetaInfo is de dark mode van WhatsApp beschikbaar in de nieuwe bètaversie. Eerdere updates krijgen de functie mogelijk ook, maar in eerste instantie gaat het alleen om de update met de cijfers 2.20.13.

Heb je de meest recent beschikbare versie al gedownloaded en zie je de functie niet? Maak dan een back-up van je chatgeschiedenis en installeer WhatsApp opnieuw. Werkt dat ook niet, dan kun je helaas niks anders doen dan wachten. De functie wordt automatisch ingeschakeld bij de volgende updates.

Om te kijken of jij al gebruik kunt maken van de donkere modus, raden we je aan naar je instellingen op WhatsApp te gaan. Klik vervolgens op ‘chats’. Als je het woordje ‘theme’ ziet staan, zit je goed. Hier zou je de keuze moeten kunnen maken tussen een light theme (normale versie), een dark theme (donkere versie) of de optie waarbij de donkere modus inschakelt zodra de batterijbesparingsmodus wordt ingeschakeld.