Efteling vanaf vandaag weer open

2020 Efteling
News
News
20-05-2020 08:47
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Voor het eerst sinds 14 maart gaat de Efteling vanaf vandaag weer open voor reguliere bezoekers. Het pretpark heeft twee maanden een slot op de deuren gezet vanwege het coronavirus, maar kan nu eindelijk weer publiek ontvangen. Al gebeurt dat wel met strikte maatregelen.

Als je naar de Efteling wil, is het de bedoeling dat je online een ticket reserveert. Afgelopen maandag ging de virtuele kassa open, met tienduizenden wachtenden als gevolg. Er kan geboekt worden tot 2 juni, daarna worden er nieuwe reserveringen beschikbaar. Voor de komende twee weekenden zit alles al vol. Wel kunnen liefhebbers volgende week maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag nog gaan. Abonnementhouders kunnen na 2 juni pas weer boeken. Zij konden een paar dagen eerder hun plekje al reserveren en deden dat dan ook massaal. Voor hen zit alles vol voor de komende twee weken.

De Efteling laat slechts eenderde van de normale capaciteit toe. Verder is er sprake van tijdslots, wat betekent dat bezoekers tussen een bepaalde tijd moeten arriveren. Dat gebeurt of tussen 09.30-10.00 uur of tussen 10.00 en 10.30 uur.