Efteling opent deze week opnieuw de deuren

2020 Efteling
News
News
15-11-2020 09:45
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Na een sluiting van twee weken wil de Efteling de deuren op donderdag 19 november weer openen. In winterse sferen weliswaar. Het pretpark transformeert net als ieder ander najaar in de Winter Efteling.

Anderhalve week geleden kreeg Nederland te maken met strengere coronamaatregelen. Pretparken, bioscopen, theaters, musea en dierentuinen moesten twee weken op slot. Aankomende donderdag zijn die veertien dagen voorbij en mag de boel de deuren weer openen. Dat geldt dus ook voor de Efteling.

De Winter Efteling is van 19 november tot en met 31 januari te bezoeken. Liefhebbers zullen moeten reserveren om langs te mogen komen. Dat gebeurt in vier verschillende tijdsloten: twee in de ochtend, twee rond het middaguur.

Oud & Nieuw kan dit keer alleen in de Efteling worden gevierd door verblijfsgasten. De feestelijke avond voor parkgasten gaat niet door. ‘Het voelt niet goed om allerlei festiviteiten te laten plaatsvinden terwijl de landelijke maatregelen zijn aangescherpt’, zo klinkt het op de website van de Efteling. Het pretpark is op 31 december geopend tot 18.00 uur. Bezoekers die blijven slapen krijgen een aangepast avondprogramma om het nieuwe jaar toch feestelijk in te kunnen luiden.