Eerste games voor Google Stadia bekend

2019 Google Stadia
Technology
Games
07-06-2019 16:12
Geschreven door ANP
Comment

Google heeft de eerste games aangekondigd die op zijn nieuwe platform Stadia te spelen zijn. Het gaat onder meer om 'Wolfenstein: Youngblood', 'Final Fantasy XV', 'Tomb Raider Trilogy', 'Football Manager 2020', 'Assassin's Creed Odyssey', 'Ghost Recon Breakpoint' en 'Mortal Kombat 11'.

Google had in maart aangekondigd zich op de markt voor gamers te storten. Gebruikers van Stadia hoeven zelf geen games te installeren. Ze kunnen ze streamen, net zoals ze doen bij muziek op Spotify en films op Netflix. Die muziek en films staan ergens anders opgeslagen. Google heeft de games voor Stadia in zijn eigen cloud staan, op de eigen datacenters. De games hebben voorlopig een 4k-resolutie met 60 frames per seconde. Stadia is gekoppeld aan andere diensten van Google, zoals YouTube. Wie een filmpje van een andere gamer bekijkt, kan op 'play now' drukken en meteen zelf beginnen.

Stadia is vanaf november beschikbaar in veertien landen, waaronder Nederland en België. De basisversie is gratis, maar er is ook een uitgebreidere versie van 10 euro per maand.

Ook komt er een speciale draadloze controller voor Stadia, die via wifi verbinding maakt met het platform. Hij kan worden bediend met de Assistent, de slimme hulp van Google. Er zit een knop op de controller waarmee de gebruiker de game kan laten opnemen, om die te kunnen delen met anderen.