Team Ninja onthult eerste gameplaybeelden 'Nioh 2'

Nioh 2
Technology
Games
23-05-2019 01:06
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Team Ninja laat na een lange stilte eindelijk weer iets horen over de ontwikkeling van Nioh 2. Via een nieuwe trailer werd een closed alpha-test aangekondigd die geselecteerde spelers de kans geeft om het nieuwe spel vroegtijdig te testen met als doel om feedback te geven aan de ontwikkelaar.

Nioh 2 werd vorig jaar tijdens E3 2018 onthuld met een vage cinematic trailer waarin de speler leek te transformeren in een yokai (een demoon uit Japanse mythologie, nvdr). Sindsdien was het muisstil rond de sequel met weinig tot geen informatie over de inhoud van het spel.

Dankzij de onderstaande closed alpha-trailer, waarin we voor het eerst gameplaybeelden zien van de sequel, wordt bevestigd dat spelers in de sequel inderdaad de mogelijkheid zullen krijgen om te transformeren in een demon met bijhorende bovennatuurlijke movesets en wapens. De trailer laat verder een vrouwelijke samurai in actie zien, wat wel eens zou kunnen betekenen dat we in de sequel ook de optie krijgen om een eigen karakter te bouwen. Dit zou op zich geen slechte toevoeging zijn, vermits spelers in de originele game vasthingen aan een mannelijke protagonist.

De gesloten testfase van Nioh 2 vindt plaats vanaf 24 mei t/m 2 juni en is volgens het officiële Team Ninja Twitter-account enkel toegankelijk voor PlayStation 4-gebruikers die een uitnodiging in de bus hebben gekregen.

Wanneer Nioh 2 officieel uit de doeken wordt gedaan, lijkt nu niet ver weg meer. E3 2019 komt er binnen een drietal weken aan, dus we kunnen alleen maar hopen dat een volledige onthulling van de game dan ook zal plaatsvinden.