32399230 10155469179825841 6109238357450031104 N
Technology
Apps

Eerste Creators Summit van Snapchat: Vlaamse Reinhard de Jonghe was erbij

15-05-2018 19:12
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Afgelopen week was het eindelijk zover. Het brein achter Snapchat, Evan Spiegel, organiseerde zijn eerste echte diner met dertien verschillende Snapchatters uit de hele wereld. De Vlaamse Reinhard de Jonghe was één van de gelukkige gasten.

Reinhard vertelt trots waarom hij bij het diner aanwezig mocht zijn. “Ik mocht gaan als één van de meest creatieve Snapchatters ter wereld, waar ik natuurlijk heel blij mee was. Er waren ook mensen uit Noorwegen, Libanon en Amerika aanwezig.”

“De bedoeling van de bijeenkomst was dat Snapchat naar ons zou luisteren. Kijken wat wij aan de applicatie zouden veranderen, wat onze ervaringen zijn en hoe we bepaalde dingen kunnen verbeteren. Maar ze toonden ook enkele dingen waar ze aan werken.”

Maar ja, wat vinden creators zoals Reinhard dan belangrijk? “Het moet een creatief platform zijn waar we mensen blij mee kunnen maken of aanzetten om creatief te zijn. Iedere creator zou volgens zijn stiel dingen veranderen. Ik als tekenaar zou bijvoorbeeld graag weer schaduw bij de kleurenbalk tekenen.”

Tot slot zegt Reinhard, onder Snapchat bekend onder de naam reinhard19, nog dat er een groot verschil is tussen Snapchat en Instagram. “Snapchat is fun, Instagram draait om likes. Dat blijft fijn voor enkelen, maar het pure en creatieve in Snapchat zal nog niet snel gedaan zijn.”