Eerste blik op campagne Halo Infinite onthuld

Halo Infinite Game
Technology
Games
23-07-2020 23:56
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Microsoft heeft tijdens zijn Xbox Games Showcase op donderdag voor het eerst gameplay getoond van Halo Infinite. Het gaat om beelden van de singleplayercampagne die volgens ontwikkelaar 343 Industries de meest ambitieuze Halo-campagne ooit gemaakt is.

De eerste beelden van Halo Infinite dateren alweer van E3 2019. Daarin zagen we hoe een UNSC-soldaat de Master Chief weer tot leven wekte en hem op de hoogte bracht van de stand van zaken. In de gameplay-demo die zojuist werd gedropt zien we dezelfde soldaat terug, maar dan ietsje verder in het verhaal. We zien hoe de soldaat samen met de Master Chief neerstort op een onbekende planeet en meteen in de actie moet schieten (en dat mag je best letterlijk nemen want bijna meteen duiken er al vijandelijke aliens op). Ook zien we de Master Chief een ritje maken in een Warthog-voertuig en beschikt hij dit keer over een grapling hook waarmee hij vijanden naar zich heen kan trekken.

Eerder werd al aangekondigd dat multiplayer terug zal keren in Halo Infinite. De game staat gepland voor release op Xbox One, Xbox Series X en pc tijdens de feestdagen en moet vanaf lancering ook beschikbaar komen voor alle Xbox Game Pass-abonnees.