Een kopje koffie voor je workout kan je sportsessie verbeteren

2020 Koffie
Lifestyle
Fit & health
29-12-2020 10:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Veel fanatieke sporters drinken een proteïneshake voor een training. Maar zou het niet veel beter (en makkelijker) zijn om gewoon een kopje koffie te pakken? Uit een nieuwe studie blijkt dat het zou kunnen werken. Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen die koffie drinken voor een workout, beter presteren dan mensen die dat niet doen. Dat meldt Metro.

Onderzoekers hebben voor de studie gegevens verzameld van 46 wielrenners die een jaar lang één tot drie keer per week trainden. De groep werd in twee categorieën verdeeld: een deel bestaat uit mensen die doorgaans een of twee kopjes koffie per dag drinken, het andere deel drinkt vier tot vijf kopjes per dag. De ene groep moest voor een training koffie drinken, de andere kreeg placebo.

Een uur na het drinken van het drankje – met of zonder cafeïne – moesten de fietsers een rit van vijf kilometer afleggen op een hometrainer. En wat blijkt nou? Het drinken van koffie voor de workout verbeterde de fysieke prestaties met gemiddeld 1,7 procent. Het maakt daarbij niet uit hoeveel koffie er normaal gesproken op een dag wordt gedronken.

We know: de toename is niet enorm, maar iedere extra verbrandde calorie is mooi meegenomen. Toch?