Echte Royals zijn woedend over nieuwe seizoen ‘The Crown’

2020 Thecrown 4
Entertainment
TV / streaming
19-11-2020 10:37
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Heel de wereld lijkt weer even helemaal in de ban van de populaire Netflix-reeks ‘The Crown’. De zesdelige serie vertelt het leven van de Britse Queen Elizabeth II en haar familie.

Om de twee seizoenen verandert de hele cast aangezien ze ook telkens een tijdsprong maken. De eerste drie seizoenen waren een serieuze hit, en het vierde seizoen - dat sinds vorige week online staat - wordt momenteel massaal veel bekeken.

Nieuw dit seizoen is de komst van Lady Diana in de koninklijke familie, en dat zorgt voor de nodige ophef.

De échte Royals van het Britse hof zijn volgens ingewijden immers helemaal niet te spreken over hoe Prins Charles, Lady Diana en Camilla worden neergezet in de serie. Méér zelfs, ze zijn woedend. Zelfs Prins William, zoon van Charles en Diana, vindt het jammer dat Netflix zijn ouders op zo’n manier portretteert om er nog meer geld uit te halen.

De producers van ‘The Crown’ hebben al meermaals aangehaald dat de gebeurtenissen in de serie deels gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. Veel van de conversaties tussen Charles & Diana, of de Queen en haar eerste minister Thatcher, zijn gebaseerd op roddels. Hier zijn immers geen ‘rapporten’ van aangezien die gesprekken plaatsvonden achter gesloten deuren.

Heb jij al gekeken naar het vierde seizoen?