EA brengt het komende jaar 8 nieuwe games uit

Gaming 2020
Technology
Games
31-01-2020 22:02
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Electronic Arts heeft gisteren tijdens een 'earnings call' (een driemaandelijkse bijeenkomst met investeerders en analisten uit de industrie) bekend gemaakt dat het bedrijf het komende jaar - de periode tussen 1 april 2020 en 31 maart 2021 - acht nieuwe games zal lanceren. Concreet gaat het om vier nieuwe sportgames (waaronder een nieuwe FIFA en Madden NFL) en vier nog onaangekondigde games.

De uitgever gaf daarnaast aan plannen te hebben om twee nieuwe mobiele spellen op de markt te brengen en zal ook helpen bij het publiceren van een aantal indie-games van kleinere ontwikkelaars.

Nieuwe sportgames

Wat de sportgames betreft, mogen we het komende jaar wederom nieuwe games van EA's populaire sportfranchises verwachten. We hebben het natuurlijk over een nieuwe FIFA, Madden NFL en NHL. Details over de vierde game zijn er op dit moment nog niet, maar verwacht wordt dat de basketbalgame NBA Live dit jaar terugkeert.

En die vier andere games?

Over de onaangekondigde games is zo goed als niks bekend (want ze zijn tenslotte onaangekondigd). Wel weten we dat EA momenteel werkt aan verschillende Star Wars-games waarvan sommige al een flinke tijd in ontwikkeling zijn. De kans is dan ook groot dat minstens 1 van de onaangekondigde games zich in het Star Wars-universum afspeelt.

Games voor de smartphone

Tot slot verwacht EA het komende jaar ook twee nieuwe mobiele games te lanceren. Eén van de games lijkt ondertussen al bevestigd te zijn door EA. Tijdens een Q&A-ronde werd immers door financieel directeur Blake Jorgensen onthuld dat het bedrijf samen met een Chinese partner werkt aan een mobiele versie van de gratis battle royalgame Apex Legends.