2018 Red Bull Energiedrankje
News
Bizarre

Dus zo slecht zijn energiedrankjes écht voor je

17-01-2018 07:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Dat energy drink niet bepaald goed voor je gezondheid is, is inmiddels wel duidelijk. In Nederland willen ze zelfs een verbod op de oppeppende drankjes voor jongeren. Vinden we natuurlijk niet allemaal leuk, maar het is wel te begrijpen. Nieuw onderzoek laat namelijk zien wat het cafeïne-goedje allemaal met je lichaam doet.

Het onderzoek werd volgens Ballinnn gepubliceerd in Journaal of the American Heart Association en is uitgevoerd door Amerikaanse militairen. Voor het experiment werden 18 jongeren verdeeld over twee groepen. De ene groep moest energiedrank met suiker drinken, de andere groep dronk energiedrank met limoensap en kersensiroop. Op de zesde dag van het onderzoekstraject moesten de groepen van drankje wisselen, zodat uiteindelijk hun bloedruk en hartactiviteit konden worden gemeten én vergeleken.

Wat blijkt nou? De mensen die de energiedrankjes met suiker dronken, hadden een heel ander hartritme dan normaal. En dat al na twee uur. Bovendien was ook hun bloeddruk veel hoger. Met andere woorden: niet goed. Energiedrankjes kunnen heel gevaarlijk zijn.