Dus dit gebeurt er als je een ex tegen het lijf loopt

2019 Ex Lichaam
Lifestyle
Fit & health
01-12-2019 12:26
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Wie al wat ex-en op zijn/haar palmares heeft staan, kan getuigen dat er niks zo gênant is dan je ex zo tegen het lijf te lopen. Ook al ben je volledig over hem/haar, toch blijft het altijd vreemd om je ex tegen het lijf te lopen. Rustig blijven is dan out of the question, en wij weten nu waarom dat net precies is!

Wanneer je deze persoon net tegen het lijf loopt komen er allerlei emoties los in je lichaam. Emoties kan je lichaam niet altijd rationeel verklaren of controleren. Ook al ben je dus helemaal over die persoon, je lichaam kan nog steeds vreemde emoties produceren en dat kan zelfs leiden tot lichamelijke reacties zoals een verhoogde hartslag, zweten, maagkrampen of druk op de borstkas.

Uit het onderzoek bleek dat bij een break-up het deel in de hersenen dat voor fysieke pijn zorgt, werd geactiveerd bij de mensen die foto's van hun ex zagen. Door die pijn (zowel fysiek als mentaal) zou je lichaam in een bepaald mechanisme terechtkomen, het 'fight or flight' mechanisme. De paniek die ontstaat wordt geproduceerd om jezelf te beschermen tegen de factor die je pijn zou kunnen doen. In deze situatie is dat dus je ex.