Dus daarom zit je kat graag op je toetsenbord

2020 Kat Poes
News
Bizarre
28-03-2020 14:59
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Zit je net lekker te werken, komt je kat je vervelen. Het beest plant zich ongegeneerd op je toetsenbord en komt er de komende tien minuten niet vanaf. Althans, niet vrijwillig. Het zal een herkenbaar fenomeen zijn voor iedere kattenbaas. Maar hoe komt het toch dat de viervoeters zich zo graag op je laptop nestelen?

Hoe zacht het bed van je kat ook is of hoe goed de bank ook ligt, een toetsenbord is en blijft de favoriete plek van iedere poes. Arden Moore, een coach voor huisdierenveiligheid en gedragsconsulent, heeft er een verklaring voor. “Toetsenborden zijn warm, ze zijn best leuk om op te zitten. En het belangrijkste is dat ze tussen jou en de monitor staan”, zegt hij tegen PetMD.

“Katten zijn experts in het waarnemen van energie”, vult Jean Hofve aan, een holistische dierenarts en auteur. “Let er de volgende keer maar op als je een gesprek met iemand hebt. De kat plaatst zichzelf vaak tussen twee mensen, meestal met de rug richting de persoon die de sterkere energie projecteert. Als je naar je laptop staart, gaat je energie rechtstreeks naar het scherm.”