Drugsdealer doneert deel van opbrengst aan Australië

2019 Australie Brand
News
Bizarre
09-01-2020 16:31
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Van een model dat naaktfoto's aanbiedt in ruil voor een donatie, tot tieners die koala's redden van bosbranden. Aan alle kanten komen er hartverwarmende en opmerkelijke acties binnen van mensen die Australië willen helpen. Vandaag is er weer iemand die zijn hulp aanbiedt. Een drugsdealer wil 10 procent van zijn opbrengst geven aan slachtoffers die getroffen zijn door de brand.

In een berichtje dat sinds kort op het internet circuleert, schreef de drugsdealer de volgende tekst: "We doneren 10 procent van alle aankopen die dit weekend worden gedaan aan slachtoffers van de bosbranden. Een groot deel van mijn familie is getroffen. Dit is geen grap."

De dealer, die cocaïne verkoopt, vroeg zijn klanten verder ook zelf een donatie te doen. "Dat zou veel voor me betekenen", schrijft hij.

De bosbranden in Australië hebben inmiddels 26 mensen het leven gekost. Bijna 2000 huizen zijn verwoest en miljoenen dieren zijn omgekomen. Het is nog niet duidelijk hoe hoog de kosten van de aangerichte schade zullen uitvallen, maar volgens Daily Mail zijn er al voor 700 miljoen dollar aan schadeclaims ingediend.