Drie op de vier studenten ervaart hoge stress, blijkt uit onderzoek

2020 Coronavirus School
News
School
08-02-2021 18:13
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De coronapandemie heeft nare gevolgen voor het welzijn van studenten die aan de Vrije Universiteit Brussel studeren. Uit een interne studie die onderzoekers van de school hebben gedaan, blijkt dat een groot deel hoge stress ervaart.

Drie op de vier studenten hebben in de afgelopen drie maanden een hoger stressniveau ervaren dan normaal. Een kwart daarvan geeft zelfs aan met een grote hoeveelheid stress te hebben moeten dealen. Slechts een klein deel – minder dan een derde – heeft evenveel of zelfs minder stress gehad.

De ondervraagden maken zich vooral zorgen over de verwachtingen en veranderingen in onderwijsmethoden. Ook weet meer dan de helft niet of ze het academiejaar wel succesvol zullen beëindigen.

De VUB erkent de bezorgdheden en zet fors in op een uitgebreid aanbod in welzijnsinitiatieven voor en door studenten. Zo komt de universiteit met een survivalgids voor studenten in coronatijd, wordt er binnenkort een speciale campagne gelanceerd en wordt er gewerkt met een VUBuddy-project. Allemaal met hetzelfde doel voor ogen: het welzijn van de jongeren in de kijker zetten.