Drie boetes voor tiener (18) waarvan rijbewijs uur geldig is

2020 Politie Police
News
Bizarre
17-05-2020 18:42
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een tiener heeft binnen één uur tijd maar liefst drie boetes gekregen. Saillant detail: de jongen was jarig en zijn rijbewijs was pas zestig minuten geldig geldig. De politie spreekt van een nieuw record.

Het gebeurde allemaal om 01.00 uur ’s nachts. Agenten zagen een auto zonder verlichting rijden en gaven het voertuig een stopteken. Maar in plaats van te stoppen gaf de bestuurder flink gas in een poging de politie af te schudden. Een achtervolging op hoge snelheid was het gevolg.

De automobilist had al snel door dat hij niet harder kon rijden dan de agenten en besloot te stoppen. “Hij had kennelijk veel te verbergen want na het uitstappen rende hij hard weg”, aldus de politie. “Gelukkig konden wij harder rennen dan de boef.”

De agenten moesten pepperspray gebruiken om de tiener onder controle te houden. Niet veel later werd hij naar het politiebureau gebracht. Eenmaal daar bleek dat de jongen jarig was. Hij was achttien jaar geworden en had sinds een uur een geldig rijbewijs. De tiener zelf had naar eigen zeggen niet in de gaten dat hij al de meerderjarige leeftijd had bereikt omdat hij niet wist hoe laat het was.

“Wij hebben in de cellengang ‘lang zal hij leven’ voor de boef gezongen”, vervolgt de politie. “Hij had een uur na het geldig worden van zijn rijbewijs zijn eerste drie bekeuringen van ons ontvangen. Een nieuw record.”