Schermafbeelding 2018 04 26 Om 19 10 39
News
News

Dood Avicii zelfmoord?

26-04-2018 19:21
Geschreven door Geoffrey Roose
Comment

Familie van de plots overleden Zweedse DJ en producer Avicii heeft een nieuwe verklaring naar buiten gebracht. Daarin zeggen ze dat hij 'niet langer verder kon' toen hij vorige vrijdag stierf op 28-jarige leeftijd. 

Het is niet duidelijk of met die uitspraak bedoeld wordt dat Avicii zelfmoord heeft gepleegd, maar vermoedelijk wel. "Onze geliefde Tim was een zoeker, een breekbare, artistieke ziel zoekend naar antwoorden op existentiële vragen", staat in de verklaring. 

"Hij was een perfectionist die reisde en hard werkte op een tempo dat tot extreme stress leidde. Toen hij stopte met toeren, wilde hij een balans in zijn leven zoeken om gelukkig te worden en bezig te zijn met wat hij het liefste deed: muziek maken."

"Hij worstelde enorm met gedachten over zingeving, het leven en geluk. Hij kon niet meer verder, hij wilde rust vinden. Tim was niet gemaakt om een geldmachine te zijn, wat hij van zichzelf vond."

"Hij was een gevoelige kerel die hield van zijn fans, maar de spotlights ontweek. Tim, je zal voor altijd graag gezien zijn en enorm gemist worden. De persoon die je was en je muziek zullen je herinnering tot leven houden. We houden van jou, je familie."

Zit je ook met vragen rond zelfdoding, contacteer Awel, 102 of de zelfmoordlijn op 1813.