Dit zijn de nieuwe (versoepelde) maatregelen in Nederland

2020 Mondkapje Coronavirus Anastasiia Chepinska
News
Coronavirus
24-02-2021 09:02
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Bij onze noorderburen nemen ze ondanks de opmars van de Britse coronavariant het risico de maatregelen iets te versoepelen. Scholen gaan weer open, contactberoepen zijn weer toegestaan. Dit zijn de highlights op een rijtje.

  • Middelbare scholen en het middelbaar beroepsonderwijs mogen weer open. Voor middelbare scholen geldt dat leerlingen minimaal één dag per week naar school gaan, indien mogelijk meer. Bij het middelbaar beroepsonderwijs gaan studenten op alle niveaus één dag per week naar school. Ze moeten zich waar mogelijk aan de anderhalve meter afstand houden, dragen een mondkapje en houden gespreid pauze.
  • Bijna alle contactberoepen mogen vanaf 3 maart weer aan de slag. Dat geldt voor kappers en schoonheidsspecialisten, maar ook voor masseurs, rij-instructeurs en nagelstylistes. Alleen sekswerkers moeten hun werk nog even op een laag pitje houden.
  • Buiten sporten bij sportaccommodaties mag vanaf 3 maart voor mensen die jonger zijn dan 27 jaar. Al geldt dat wel alleen voor trainingen en onderlinge wedstrijden. Competities zijn nog niet toegestaan.
  • Niet essentiële winkels mogen vanaf 3 maart deels open. Klanten kunnen op afspraak langskomen en moeten zich hier uiterlijk vier uur van tevoren voor aanmelden. Per verdieping van een winkel zijn twee klanten toegestaan.
  • De avondklok wordt verlengd. Die zou eigenlijk tot 2 maart van kracht zijn, maar blijft nu geldig tot 15 maart. Tussen 21.00 en 04.30 uur mag men niet zonder goede reden de straat op.