Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen

2020 Mondkapje Coronavirus Anastasiia Chepinska
News
Coronavirus
27-07-2020 17:07
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het gaat niet bepaald de goede kant op als we het over het coronavirus hebben. Vooral in de provincie Antwerpen stijgt het aantal besmettingen flink en dat heeft geleid tot een nieuw pakket aan maatregelen. De Nationale Veiligheidsraad heeft samengezeten en heeft de volgende beslissingen gemaakt:

  • De sociale bubbel wordt kleiner. In plaats van vijftien vaste contacten buiten je huishouden mag je er nu nog maar vijf per week hebben. Kinderen onder de twaalf jaar worden niet meegerekend.
  • Niet tweehonderd, zoals voorheen, maar honderd mensen mogen deelnemen aan een indoor event. Bij buitenevenementen gaat het aantal omlaag van vierhonderd naar tweehonderd mensen. Het dragen van een mondmasker is verplicht op alle evenementen.
  • Wil je sporten of een bezoekje brengen aan een wellnesscentrum? Dan zal je je moeten registreren, net zoals dat bij horecagelegenheden moet.
  • Shoppen mag helaas niet meer met een vriend of vriendin. Alleen minderjarigen of hulpbehoevenden mogen in het gezelschap van een ander naar de winkel. Voor iedereen geldt: je mag maximaal dertig minuten winkelen, tenzij je een afspraak maakt.
  • Bij een trouwfeest zijn honderd gasten welkom tijdens de ceremonie, tijdens de receptie mogen er slechts tien aanwezig zijn.
  • Familiebijeenkomsten, samenscholingen of uitstapjes mogen met maximaal tien personen plaatsvinden. Kinderen tellen niet mee. Voor zomerkampen, stages en speelpleinwerking worden uitzonderingen gemaakt.

De maatregelen gelden vanaf aanstaande woensdag.

(Fotobron: Anastasiia Chepinska)