Dit is waarom Regé-Jean Page 'Bridgerton' verlaat

2021 Bridgerton
Entertainment
TV / streaming
04-04-2021 18:28
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het nieuws dat Regé-Jean Page niet in het tweede seizoen van ‘Bridgerton’ zal verschijnen, is ingeslagen als een bom. De hottie die de serie juist zo populair maakte, zegt na acht afleveringen vaarwel tegen zijn personage The Duke of Hastings. De grote vraag: waarom eigenlijk? Hij vertelt er meer over in een gesprek met Variety.

Het doel van ‘Bridgerton’ is voor Regé-Jean altijd duidelijk geweest. Toen hij aan de serie begon, wist hij dat zijn hoofdrol beperkt zou blijven tot een seizoen. “Dat vond ik interessant”, vertelt hij. “Ik mocht mijn steentje bijdragen en liet de ‘Bridgerton’-familie vervolgens zijn gang gaan. Een van de dingen die anders is aan dit genre, is dat het publiek weet dat het verhaal goed afloopt. Ze beginnen aan de serie en weten al dat het goed zal eindigen. Ze weten dat we zouden trouwen en een baby zouden krijgen.”

‘Bridgerton’ is gebaseerd op een boekenserie die uit acht verschillende exemplaren bestaat, waarbij ieder boek over een ander familielid gaat. Het eerste seizoen ging over Daphne en haar grote liefde Simon. In het tweede seizoen staat Anthony centraal. Regé-Jean wist dat van tevoren. Hij wist dat hij voor één seizoen zou tekenen. “Ik vind het geweldig dat ‘Bridgerton’ doorgaat met het vertellen van verhalen”, vervolgt de acteur. “Maar het is ook goed om bepaalde delen van het verhaal te laten eindigen.”