Dit is waarom je geen reinigingsdoekjes moet gebruiken

Schermafbeelding 2021 01 09 Om 13 22 47
Lifestyle
Beauty
09-01-2021 16:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Toegegeven: reinigingsdoekjes zijn super hendy voor het verwijderen van make-up. Het werkt snel, is goedkoop en je krijgt er een zachte huid van. Maar of het ook effectief is? Een video op Instagram bewijst van niet.

Een cosmetisch arts genaamd Dr. Tijion Esho is uitgeweken naar social media om te laten zien hoe slecht make-updoekjes zijn. In een filmpje is te zien hoe hij een laagje foundation over een mandarijn smeert. Als hij er vervolgens een reinigingsdoekje overheen haalt, blijkt al snel hoe ondoeltreffend dat doekje is. Een groot deel van de make-up blijft aan de vrucht kleven.

“Als dokter weet ik dat gezichten niet hetzelfde als mandarijnen, sinaasappels of clementines zijn”, schrijft de dokter op Instagram. “Maar wat velen niet beseffen, is dat de huid meerdere groeven en putjes heeft die we niet kunnen zien met het blote oog. De video geeft weer wat er op microscopisch niveau kan gebeuren. Gebruik in plaats van gezichtsdoekjes een washandje met reinigingsmiddel en water. Je zult versteld staan van het verschil.”