Dit is waarom je ‘Alex Rider’ op je watch-list moet zetten

Img 8872
Entertainment
TV / streaming
07-04-2021 08:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Ja, er zijn heel veel redenen waarom je Streamz zou moeten aanschaffen. En ja, de nieuwe serie ‘Alex Rider’ is er daar zeker één van. De reeks, gebaseerd op een boekenreeks waar menig millennial en Gen Z’er mee is opgegroeid, is vanaf 7 april beschikbaar.

‘Alex Rider’ gaat over, hoe verrassend, een jongen die Alex Rider heet. Wanneer hij ontdekt dat zijn oom Ian is verongelukt, wordt hij ingehuurd door de MI6 om zijn ooms laatste missie tot een goed einde te brengen. Hij komt tot een bizar besef. Zijn familielid heeft hem in het geheim opgevoed op een manier die hem stiekem voorbereidde om de ideale undercoveragent te worden. En dat is maar goed ook, want Alex komt terecht in een duistere wereld van spionage en geheimen.

De boeken over ‘Alex Rider’ zijn tussen 2000 en 2020 uitgebracht door auteur Anthony Horrowitz. Het eerste seizoen van de serie (hopelijk volgen er nog vele meer), liet zich vooral inspireren door het tweede boek in de reeks. Hoewel er veel gelijkenissen zijn, zal je tijdens het kijken ook absoluut een paar verrassingen tegenkomen. Een daarvan is het nieuwe personage Kyra, dat gespeeld wordt door Marli Siu. Acteur Otto Farrant is verantwoordelijk voor de rol van Alex.

‘Alex Rider’ is vanaf 7 april doorlopend beschikbaar op Streamz.