2018 Seks Sex
Lifestyle
Sex

Dit is de reden dat je meer zin heb in seks als je een kater hebt

26-03-2018 06:34
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Hoe kan het toch dat we meer zin hebben in seks als we brak zijn? Dat we nog steeds zin hebben in gemeenschap, ook al zijn we kotsmisselijk door de alcohol die we de avond daarvoor hebben genuttigd? Volgens relatie- en sekstherapeute Denise Knowles zijn er verschillende redenen voor.

Je wil katerseks omdat je verlangt naar comfort
Je voelt je vaak ontzettend ellendig als je een kater hebt en dat heeft dan weer als gevolg dat je op zoek gaat naar liefde en warmte. Je krijgt een gevoel van veiligheid, zeker als je naast iemand ligt met wie je een relatie hebt.

Het ligt aan je testosteron
Alcohol laat je testosterongehalte stijgen, wat betekent dat je meer zin hebt in seks. Als vrouwen drinken, wordt hun testosterongehalte heel hoog. Ze worden daar geil van. Bovendien doen vrouwen er langer over dan mannen om alcohol te verwerken. En dat heeft dan weer als gevolg dat ze de dag na een avondje drinken nog steeds opgewonden zijn.

Katerseks is een goede afleiding
De beste manier om van een kater af te komen is om even een lekker potje te seksen. In plaats van dat je de hele tijd over die shotjes blijft nadenken, kun je beter bezig zijn met andere dingen. Zoals het bedrijven van de liefde bijvoorbeeld.

Je wordt blij van seks
Tijdens de seks komen er bepaalde stofjes vrij die je goed laten voelen. Oftewel: seks kan heel veel dingen genezen. Waaronder ook een kater!