2018 Disneyland Paris
Lifestyle
Travel

Disneyland Paris gaat uitbreiden en wordt dubbel zo groot

28-11-2018 16:11
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Je kunt over een paar jaar nóg meer genieten van nóg meer Disneyland Paris. Het park gaat uitbreiden en wordt in 2030 twee keer zo groot.

Momenteel kun je in Europa genieten van twee themaparken – Disneyland en Walt Disney Studio’s – en acht bijbehorende hotels. Maar volgens de Telegraph zijn er plannen om de bezoekerscapaciteit te verdubbelen met nieuwe attracties in de bestaande parken en eventueel een nieuw, derde park.

De nieuwe plannen zouden daarnaast ook kunnen leiden tot een toename van het aantal hotelkamers. De bedoeling is dat er binnen twaalf jaar 14.000 kamers bij komen. En dat betekent ook goed nieuws voor mensen die bij Disneyland willen werken, want er zullen ook ruim 1.000 extra jobs gecreëerd worden als onderdeel van de ontwikkelingsplannen.

Het nieuws volgt op de aankondiging eerder dit jaar dat Disneyland Parijs een uitbreiding van 2 miljard euro zal ondergaan, die over meerdere jaren zal plaatsvinden. De uitbreiding bevat onder meer toevoegingen aan het Walt Disney Studio’s Park met drie nieuwe themagebieden in het teken van Marvel, Frozen en Star Wars. Er komen ook gloednieuwe attracties en een scala aan live-entertainment bij.