Disney wil meer games maken van eigen franchises

Disney Infinity
Technology
Games
15-02-2020 18:00
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Disney doet het al jarenlang erg goed met filmreleases, maar op gebied van videogames is er nog veel werk aan de winkel. Om hun positie in de game-industrie te versterken, heeft het bedrijf aangekondigd hun enorme bibliotheek van intellectuele eigendommen (waaronder Marvel, Star Wars en alles wat onder 20th Century Fox valt) open te stellen voor game-ontwikkelaars overal ter wereld. Dat liet Disney-topman Sean Shoptaw woensdag weten aan een grote groep industrie-veteranen tijdens DICE Summit 2020 in Las Vegas.

"Ik ben hier maar voor één specifieke reden: om jullie aan te moedigen om unieke dingen te doen met onze uitgebreide catalogus", aldus Shoptaw.

De Disney-topman verwees daarbij naar hun recente overname van 20th Century Fox, waardoor populaire franchises als The Simpsons, Alien, Avatar en X-men nu ook allemaal onderdeel uitmaken van het Disney-imperium. Het bedrijf zou graag meer experimentele games zien in de stijl van Star Wars Jedi: Fallen Order en Marvel's Spider Man voor de PlayStation 4. Beide videogames vertelden een origineel verhaal en scoorden daardoor erg goed bij zowel de critici als de consument.

Disney besloot in 2016 om zijn interne gamedivisie Disney Interactive Studios te sluiten waar het 32 jaar lang zelf games ontwikkelde voor diverse spelcomputers. Sindsdien worden titels aan andere game-ontwikkelaars gelicenseerd.

Van welke Disney-franchise(s) zou jij graag een game gemaakt zien worden?