Disney & Pixar stellen nieuwe animatiefilm voor

2020 Disney Luca
Entertainment
Movies
31-07-2020 19:48
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Disney en Pixar hebben via hun sociale media laten weten dat ze werken aan een nieuwe animatiefilm die in de zomer van 2021 in de zalen te zien zal zijn.

‘Luca’ vertelt het verhaal van een jongen die aan de Italiaanse Rivièra woont en er avonturen beleeft met z’n beste vriend. Maar hij verbergt ook een geheim: hij is eigenlijk een zeemonster uit een andere wereld die zich vlak onder het wateroppervlak bevindt.

“Dit is een erg persoonlijk verhaal voor me. Niet alleen omdat het zich afspeelt aan de Italiaanse Rivièra waar ik opgroeide, maar ook omdat de viering van vriendschap de basis vormt van deze film. Vriendschappen uit onze jeugd bepalen vaak wie we willen worden. Die banden vormen de kern van dit verhaal. Dus naast de schoonheid en charme van de Italiaanse kust, zal onze film ook gekenmerkt worden door een onvergetelijk zomers avontuur dat ‘Luca’ fundamenteel zal veranderen”, klinkt het bij de regisseur van de film.

De release staat voorlopig gepland voor 18 juni 2021. Eerst mogen we nog de animatiefilm ‘Soul’ verwachten, die op de planning staat voor november van dit jaar.