Disney lost trailer voor laatste seizoen 'Star Wars: The Clone Wars'

Star Wars Tcl7
Entertainment
TV / streaming
23-01-2020 01:36
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Het langverwachte zevende en laatste seizoen van de populaire animatieserie 'Star Wars: The Clone Wars' verschijnt na een ondraaglijke pauze van bijna 6 jaar eindelijk volgende maand. Dat werd zonet door Disney bekend gemaakt aan de hand van een spectaculaire trailer die werd vrijgegeven voor het afsluitende seizoen.

De animatieserie 'Star Wars: The Clone Wars' speelt zich af tussen de films The Clone Wars en Revenge of the Sith en is een grote hit onder Star Wars-fans. De serie volgt allerhande avonturen van populaire Star Wars-personages als Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Ahsoka Tano en Darth Maul die plaatsvonden tijdens de kloonoorlog maar niet zozeer aan bod kwamen in de live action-films.

Gecanceld en weer opgepikt

Toen George Lucas in 2008 de hitserie lanceerde lagen er aanvankelijk plannen op tafel voor 8 seizoenen. Maar toen George in 2012 de Star Wars-rechten verkocht aan Disney, werd de serie vroegtijdig stopgezet tot grote onvrede van heel wat Star Wars-fans. In 2018, tijdens de tiende verjaardag van de animatieserie, ging Disney uiteindelijk door de knieën en kondigde het bedrijf aan dat de reeks weer werd opgepikt voor een finaal seizoen bestaande uit 12 afleveringen.

Dankzij de officiële trailer - die je hieronder kan bekijken - weten we nu dat het laatste seizoen in Nederland vanaf 21 februari op Disney+ verschijnt. In België zullen we hoogstwaarschijnlijk nog moeten wachten tot de zomer om de resterende afleveringen te kunnen bekijken, omdat de streamingdienst van Disney dan pas in ons land wordt uitgerold.