Dikke tong is volgens onderzoek de oorzaak van snurken

2020 Slapen Bed Snurken
News
Bizarre
12-01-2020 11:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Lig je net lekker te slapen, wordt je nachtrust plotseling verstoord door je snurkende partner. Alles behalve ideaal en er valt helaas niet veel aan te doen. Al jaren wordt er gekeken naar wat de oorzaak zou kunnen zijn. Ligt het aan verstopte neusholtes of gewichtstoename? Nee, uit nieuw onderzoek is gebleken dat het komt door een... dikke tong.

Als je van plan bent je partner aan te stoten omdat je een hard zaaggeluid hoort, bedenk je dan dat je lovah er zeer waarschijnlijk niets aan kan doen. Hij of zij is nou eenmaal gezegend met een dikke tong. Althans, dat is als we American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine mogen geloven.

Professor Richard Schwab, hoofd slaapgeneeskunde aan de Pennsylvania University, zegt er volgens Tyla het volgende over: "De meeste clinici, en zelfs experts in de slaapapneuwereld, hebben zich meestal niet gericht op vet in de tong voor de behandeling van slaapapneu."

Snurken door een dikke tong. Het klinkt misschien grappig, maar eigenlijk valt er niet zoveel te lachen. Snurken en slaapapneu kunnen vervelende gevolgen hebben. Het kan op lange termijn zorgen voor een hoge bloeddruk, hartaandoeningen, diabetes type 2, beroertes en depressie.