Digitale vaardigheden verbeteren? Samsung geeft gratis tech-trainingen weg!

2020 Typen Computer Internet Gif
News
News
11-02-2021 09:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Belgische jongeren scoren een stuk lager dan onze buurlanden op het vlak van digitale vaardigheden. Voor minimaal vijfduizend technische no-no’s komt daar dit jaar nog verandering in. Samsung wil gratis tech-trainingen aan gaan bieden.

Coderen, videotechnieken en robotica. Het zijn slechts drie domeinen waar Samsung tijdens de trainingen op gaat focussen. Samen met Link In De Kabel en Bibliothèques Sans Frontières worden er gedurende de komende maanden verschillende activiteiten georganiseerd voor jongeren tussen de tien en achttien jaar. Denk aan workshops en heuse kampen, maar ook aan online lessen. Allemaal met maar één doel: de technologische kennis van onze jeugd opkrikken. Want dat is nodig. Uit de meest recente cijfers van Eurostat blijkt namelijk dat slechts 46 procent van onze jongeren een beperkte digitale kennis heeft.

“Als technologiebedrijf zijn we ons bewust van het belang van digitale vaardigheden in de hedendaagse maatschappij. Deze vaardigheden bieden kansen en uitdagingen voor iedereen. We willen daarom de digitale drempel voor jongeren verlagen. In samenwerking met lokale vzw’s hebben we sterke projecten uitgewerkt waarmee we naar jongeren toe trekken om hen op een aangename, maar tegelijk ook diepgaande manier relevante technologische vaardigheden aan te leren”, zegt Aron Wils, CSR Manager van Samsung België.

Federaal staatssecretaris van Digitalisering Mathieu Michel is blij met het maatschappelijke initiatief. Hij zegt: “Internationaal onderzoek toont aan dat België een tekort heeft aan gekwalificeerde ICT-specialisten. Dit kan een ernstige belemmering vormen voor de groei en innovatie. Het tekort aan ICT-specialisten moet dus absoluut worden aangepakt om de digitale transformatie van de Belgische economie te verwezenlijken, en dit initiatief draagt daar toe bij.”